Makkelijker documenten delen vanuit Microsoft Teams

Nieuwe ervaring met het delen van bestanden in Microsoft Teams.

Microsoft werkt het delen van bestanden en toegangscontrole in Microsoft Teams bij om het vergelijkbaar te maken met de ervaring met andere Microsoft 365-apps. Zij hadden deze functie afgelopen najaar al aangekondigd, maar hebben de uitrol iets opgeschoven om de beste klantervaring te garanderen.

Hoe dit uw organisatie zal beïnvloeden:

Als gebruikers met deze update een bestand delen vanuit Teams (desktop / web), hebben ze de mogelijkheid om koppelingen voor delen te maken die toegang bieden tot:

 • iedereen
 • mensen met bestaande toegang
 • mensen binnen uw organisatie
 • specifieke mensen, inclusief die in een 1: 1-chat, groepschat of kanalen

  Voordat gebruikers een bestand delen in een chat en kanalen, krijgen ze een melding als de ontvangers geen toestemming hebben om het bestand te bekijken. De gebruiker kan de machtigingen wijzigen voordat ze het bestand delen (als ze daar toestemming voor hebben).

 • Kernpunten:

  • Microsoft 365 Roadmap ID 51230
  • Timing: half maart tot half april 2021

  Wat u moet doen om u voor te bereiden?

  Teams respecteert de besturingselementen voor delen die zijn gedefinieerd in SharePoint. Als extern delen bijvoorbeeld is uitgeschakeld in SharePoint, wordt het ook uitgeschakeld in Teams.

  Geïnteresseerd?

  Benieuwd hoe je met een moderne werkplek jouw collega’s optimaal kunt laten (samen)werken? We kijken graag met je mee! Geheel vrijblijvend natuurlijk, want iedere samenwerking begint bij een goed gesprek. Ben je NVM of VBO lid ga dan naar onze NVM/VBO site of plan een afspraak met mij, direct in mijn agenda.

  ×

  Hello!

  Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

  × Hoe kan ik je helpen?