Van der Vinden Makelaars omarmt Ondertekenen.nl

‘Documenten gaan in tien minuten de hele wereld over’

Klantcase: Van der Vinden Makelaars

IT-dienstverlener N! wise biedt leden van de makelaarsorganisaties NVM en VBO een volledig ingerichte, moderne werkplek. Om digitaal werken nog makkelijker te maken, is dit concept uitgebreid met de mogelijkheid om documenten digitaal te ondertekenen via Ondertekenen.nl van Evidos. Van der Vinden Makelaars uit de Hoeksche waard was direct enthousiast over deze mogelijkheid.

Henny van der Vinden zit al zijn hele werkende leven in de makelaardij. Het persoonlijke contact is daarbij altijd erg belangrijk geweest voor de eigenaar van Van der Vinden Makelaars. “Met persoonlijke begeleiding probeer je bijvoorbeeld bij te dragen aan een goede band tussen de kopende en verkopende partij.”

Maar tijden veranderen, zo weet ook Van der Vinden. “Door corona zijn mensen bang om op locatie af te spreken. En door overvolle agenda’s lukt het bijvoorbeeld niet om een moment te vinden waarop iedereen de benodigde documenten kan ondertekenen. Het digitaal kunnen ondertekenen van documenten is dan een mooie aanvulling op je dienstverlening.”

Lage drempel

Via makelaarsorganisatie VBO maakte Van der Vinden kennis met Ondertekenen.nl van Evidos. “Een belletje met Evidos was voldoende om voor deze oplossing te kiezen”, herinnert Van der Vinden zich. “Het platform en het ondertekenproces zoals Evidos dat biedt, zien er zeer professioneel uit. De drempel om ermee aan de slag te gaan, is bovendien laag. Met honderd credits voor het plaatsen van honderd handtekeningen kon ik meteen aan de slag.”

“Wij zien digitaal ondertekenen als een logische uitbreiding van de moderne werkplek”, zegt Sander Houwing, eigenaar van N! wise. “Door corona kwam er vanuit onze klantenkring steeds meer vraag naar een oplossing voor digitaal ondertekenen.” Tijdens een vergelijking van meerdere oplossingen kwam Evidos volgens Houwing al snel als beste uit de bus.

Van der Vinden Makelaars laat nu bijna honderd procent van de koopaktes digitaal ondertekenen. “Alleen oudere klanten die niet beschikken over e-mail zetten nog op de traditionele manier hun handtekening op papier”, aldus de makelaar uit de Hoeksche Waard.

De hele wereld over

Voor het digitaal ondertekenen van een koopakte ontvangen de koper en verkoper het document per mail. De akte kunnen ze vervolgens op een smartphone of tablet openen. Bij akkoord zetten ze met de vinger een krabbel op het scherm, en voeren ze een sms-code in ter bevestiging van de identiteit. De afzonderlijke pagina’s van de akte worden bovendien van een digitale paraaf voorzien. “Over de rechtsgeldigheid van de digitale handtekening is bij Evidos geen enkele discussie”, zo is de ervaring van Van der Vinden.

“Ik ben al vanaf de eerste dag laaiend enthousiast over het gebruiksgemak van Ondertekenen.nl. Er kan eigenlijk niets misgaan. Een kind kan de was doen”, besluit Van der Vinden. “Je bespaart er bovendien veel tijd mee. Bij een sterfgeval moest een akte bijvoorbeeld naar een zoon in Venlo, naar een dochter in Enschede en naar nog een zoon in Friesland. Dat kostte veel tijd. Met Ondertekenen.nl gaat een document in tien minuten de hele wereld over.”

Geïnteresseerd?

Benieuwd hoe je met een moderne werkplek jouw makelaars optimaal kunt laten (samen)werken? We kijken graag met je mee! Geheel vrijblijvend natuurlijk, want iedere samenwerking begint bij een goed gesprek. Ga naar onze NVM/VBO site of plan een afspraak met mij, direct in mijn agenda.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?