Waar gaat het artikel over

De digitale generatiekloof gedicht

Hoe ziet jouw team eruit? Zeker weten dat geen twee mensen hetzelfde zijn.

De één is een einzelgänger, de andere gedijt veel lekkerder in een groep. De één wordt blij van de nieuwste snufjes en handige tools terwijl de ander e-mail al spannend genoeg vindt. Met zo’n diverse groep kun je een moderne werkplek wel op je buik schrijven. Toch? Sander Houwing, eigenaar van N! wise (leverancier van de Moderne Werkplek voor de makelaar/taxateur), denkt daar anders over.

Goed samenwerken, zonder iemand te pushen of af te remmen.

Op dit moment bestaat de grootste groep die de arbeidsmarkt bezet uit Millenials en Generatie X. Dat is een groep tussen de 22 en 53 jaar en daar zou best eens sprake kunnen zijn van een generatiekloof hier en daar. Neem Victor. Victor werkt al 20 jaar voor het bedrijf, is onderaan begonnen en heeft carrière gemaakt. Hij weet alles van de financiële administratie van het bedrijf en hij zit niet zo op een moderne werkplek te wachten. Victor werkt nauw samen met Clair. Clair is een stuk jonger, wil graag flexibel werken vanwege haar jonge kind. Clair is verantwoordelijk voor o.a. de jaarrekening. Ze werkt het liefst met apps en chat en staat open voor nieuwe technologie. Victor en Clair gebruiken hun communicatietools op een totaal verschillende manier. Dankzij de technologie kunnen zij toch goed met elkaar werken, zonder Victor te pushen of Clair te remmen. Clair werkt graag in de teamapplicatie. Met een goed ingerichte moderne werkplek kun je zorgen dat Victor berichten uit de teamapplicatie in zijn email krijgt, en als hij antwoordt verschijnt zijn antwoord gewoon weer in de teamchat. Zo kunnen ze, ondanks hun verschillende profielen, toch goed samenwerken. Met slimme technologie dicht je als het ware de generatiekloof.

Samenwerkingsproblemen aangepakt.

Babyboomer, Generatie X of Millenial, onderweg of op kantoor, freelancer of vaste medewerker; het hele team moet goed kunnen samenwerken. Met een dienst als Microsoft 365 is dat geen enkel probleem, en kunnen samenwerkingsproblemen uit het verleden juist worden aangepakt. Hoe je medewerkers ook willen werken, gebruiksgemak staat centraal. Samenwerken met mensen buiten het bedrijf? Geen enkel probleem! Online vergaderen alsof je in één kamer zit? Easy! Voor één-op-één-gesprekken kies je gewoon het medium dat jou het beste past, of dat nu e-mail is, chat of intranet. Zo zijn er nog veel meer functionaliteiten die naar smaak wel of niet gebruikt kunnen worden. En overstappen hoeft in niet in één keer, een gefaseerde overstap is prima te realiseren. Eén ding is zeker. Een generatiekloof is geen excuus om niet op een moderne werkplek over te stappen.

Geïnteresseerd?

Benieuwd hoe je met een moderne werkplek jouw makelaars optimaal kunt laten (samen)werken? We kijken graag met je mee! Geheel vrijblijvend natuurlijk, want iedere samenwerking begint bij een goed gesprek. Ga naar onze NVM/VBO site of plan een afspraak met mij, direct in mijn agenda.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?